Jorge Drexler

Artista

Jorge Drexler és un músic i és el primer uruguaià que ha aconseguit guanyar un Oscar. La seva música juga amb el gènere i la influència, combina harmonies subtils i estils regionals amb diferents efectes electrònics. Dins del seu gènere musical, es pot arribar a escoltar tocs de milonga i bossa nova i fins i tot de Bach, mentre que les seves lletres es disputen amb nocions de nacionalitat i pertinença, llenguatge, identitat i amor.
Va viatjar molt al voltant d’Amèrica Llatina i finalment es va establir a Espanya.
Igual que els seus dos pares, Jorge Drexler va començar la seva carrera com a metge i es va graduar com otorinolaringòleg, però a l’edat de 30 anys, va decidir dedicar-se a la música a temps complet, la seva veritable passió.
Al llarg de la seva carrera artística, Drexler ha aconseguit produir 12 diferents àlbums, ha arribat a rebre 15 nominacions a l’Oscar, ha guanyat premis com a cantant i compositor, quatre nominacions al Grammy als Estats Units, 5 premis ASCAP Latin Awards, i un Premi de l’Acadèmia. També ha col•laborat amb importants i reconeguts músics com Shakira i Mercedes Sosa.
El llançament del seu cinquè àlbum titulat amb el nom de Frontera va acaparar l’atenció del reconegut director brasiler Walter Salles, qui ho va cridar per escriure la cançó final de la pel•lícula titulada Diarios de Motocicleta. Aquesta cançó es va dir “Al Otro Lado del Río“, i li va valer a Drexler un Premi de l’Acadèmia a la Millor Cançó Original a més de llançar-ho com a centre d’atenció internacional.
Amb l’esperança d’avançar en la seva carrera, Jorge Drexler va viatjar a Espanya l’any 1995 per invitació del llegendari cantautor Joaquín Savina, qui li va mostrar l’escena musical de Madrid i li va ajudar a aconseguir un contracte internacional de gravació.

Emplena el formulari per demanar pressupost per l'artista:

Jorge Drexler