Dorian

Pop/Rock Nacional

Dorian és una banda de electro-indie espanyola, originària de Barcelona. El naixement del grup se situa l’any 2002, amb l’objectiu comú de crear un so que combinés la tradició del pop espanyol amb la música electrònica contemporània, un gènere on aviat trobarà molts seguidors. La seva música té influències d’Aviador Dro, pioners de la música electrònica a Espanya.

En 2003 guanyen el primer premi del concurs de maquetes del Festival Zorrock i comencen a compartir cartell amb impulsors de la música independent espanyola com Los Planetas i Sexy Sadie. La seva marxa per festivals com el MIFOC en Los Balcanes i per escenaris de tot el país atorguen a la banda un bon rodatge previ de cara a la sortida del seu primer disc.

El seu tercer disc, “La ciudad subterránea” surt a la llum en 2009 després d’un dur procés d’enregistrament de 8 mesos. Amb aquest treball Dorian aconsegueix consolidar-se com una de les bandes capdavanteres en la nova escena musical indie, composta per grups que han sabut tirar endavant sense sotmetre’s als interessos mercantilistes de la indústria musical. Per als senzills de”La ciudad subterránea”, la banda té va preparar una original trilogia de videoclips en els quals es narra una mateixa història d’amor entre dos joves a manera de plantejament, nus i desenllaç. Aquest àlbum va arribar al top 30 en la llista de vendes AFYVE i ha estat qualificat com el tercer millor disc de 2009 i 32º millor disc de la dècada per la revista independent Mondosonoro. A més, Dorian van tancar 2009 amb catorze plens seguits a Espanya i tres concerts multitudinaris a Mèxic, en els quals van acompanyar a Zoé i Cafè Tacuba, dos de les bandes més importants de l’escena asteca. En 2010 van realitzar una gira conjunta amb Love of Lesbian.
En 2013 la banda edita “La velocidad del vacío”, el quart llarga durada dels catalans que torna a col•locar-los en el més alt del pop cantat en castellà.

Emplena el formulari per demanar pressupost per l'artista:

Dorian